Principiul de bază este simplu. Utilizarea diferitelor caractere face ca parola să fie mai greu de reţinut, astfel, multe persoane scurtează parola pentru a o memora mai uşor, scrie Curiosity.
De asemenea, Burr recomanda acum mai bine de 15 ani ca parola să fie schimbată la 90 de zile, ceea ce reprezintă un efort în plus de a rememora o nouă parolă.
O altă recomandare a fost de a nu folosi cuvinte, crezând că, astfel, parola ar fi mai greu de ghicit. S-a observat totuşi că acest aspect o face şi mai greu de reţinut.
Aşadar, alternativa este lungimea parolei. S-a constatat că o parolă de 16 caractere formată numai din cifre este mult mai greu de spart decât o parolă cu 8 caractere care foloseşte orice, deşi setul de selecţie al primei parole este de 10 caractere (0-9) în timp ce a doua foloseşte un set de 94.
Soluţia a venit de la, culmea, o bandă desenată online numită xkcd. Randall Munroe, care desenează pentru aceasta, a precizat că ar lua 550 de ani să spargi parola ”correct horse battery staple” scrise fără spaţiu. În acelaşi timp, parola Tr0ub4dor&3 poate fi spartă în trei zile. Aceste calcule au fost apoi verificate de specialiştii în securitate, confirmând adevărul lor.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Folosirea aceleiaşi parole pentru mai multe conturi este riscantă şi o greşeală pe care mulţi o fac
Topul celor mai slabe parole folosite pe LinkedIn
Foloseşti şi tu o astfel de parolă? Lista celor mai NESIGURE parole pe care le folosesc foarte mulţi
Cele 12 informaţii pe care ar trebui să le ştergi urgent de pe profilul tău de Facebook